PortalPortal  IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Informatie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Hope
Admin
avatar

Aantal berichten : 286
Registratiedatum : 21-02-10
Leeftijd : 30
Woonplaats : Hasselt, Belgie

BerichtOnderwerp: Informatie   wo feb 24, 2010 2:34 pm

Hier kan je alle belangrijke informatie vinden voor de eerste rpg 'Poorten van Illusie'. Uiteraard is het de bedoeling dat je zelf hier de informatie post wat op jou ras/volk/personage van toepassing is. De rpg schrijven we met z'n allen, dus is het logisch als we ook al onze ideeën samenvoegen en laten samenvloeien.


Laatst aangepast door Hope op do maa 04, 2010 12:45 am; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://mysticarpg.actieforum.com
Emena
Gigant
avatar

Aantal berichten : 862
Registratiedatum : 22-02-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : Best, Nederland

BerichtOnderwerp: Re: Informatie   wo feb 24, 2010 6:08 pm

ik zal hier maar de info plaatsen die ook op het oude forum stond van mij...

Het volk van Sidra

wat zijn ze?


De Nimwae zijn het best te omschrijven als waternimfen, hoewel ze op een normale dag ongeveer evenveel tijd op het land zijn als in het water. Ze leven in hutjes op een (zoals al gezegd) afgezonderd eiland, in deze hutjes staan normale meubels op het feit na dat de bedden vervangen zijn door mini waterpoeletjes.
De Nimwae kunne gemakkelijk weken overleven zonder een voet op land gezet te hebben, echter een uur zonder water kan dodelijk zijn. Gelukkig hebben ze daar een remedie voor, zolang ze het water van de Sawane, Heilige Poel, bij zich hebben kunnen ze zich voor 24 uur vrij op het land bewegen, elke minuut meer kan de fatale zijn. Ieder heeft een amulet met het water erin altijd bij zich. Dit water is gegeven op de dag van de geboorte en onvervangbaar, zover men weet dan.
Niet alleen kan het water van de Sawane het voortbewegen op het land vergemakkelijken, het kan ook talloze ziektes genezen en meer. Niet voor niets zijn er strenge regels omtrent het gebruik van dat water.
Zo is er slechts een die het water uit de poel mag halen, de Giyana(heler), zij is ook diegene die het water gebruikt om de helende krachten.
Verder wordt de poel bewaakt door de vijf Gadra, bewaaksters. Het is toegestaan om in de buurt van de poel te zijn, maar alles binnen een meter er rondom is zelfs voor de Gadra verboden gebied. Overtredingen worden zwaar bestraft.

Wereld?

Naam is onbekend(iemand ideeën?) het is een wereld van veel water en weinig land, het land wat er is bestaat voornamelijk uit eilanden, waarvan sommige veel contact hebben met de bewoners van andere eilanden en sommige geen contact. Een bijzonderheid is dat de wereld drie manen kent.

Waar is de poort?

Op een afgezonderd eilandje waar sidra's volk leeft. In het midden van dat eiland bevind zich een poel die als heilig bestempeld wordt, het is dan ook een zo goed als verboden gebied. Een waterval levert het water aan dat in deze poel zit en achter die waterval bevindt zich een grot, in deze grot bevind zich het portaal.

Mochten er anderen zijn die zich ook in deze wereld bevinden en het niet eens zijn met deze plek...laat het me weten
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://mythica.actieforum.com/
Lisora
Gigant
avatar

Aantal berichten : 863
Registratiedatum : 22-02-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Luana

BerichtOnderwerp: Earrigonas   wo feb 24, 2010 6:10 pm

Earrigonas en zijn wereld.

Earigonas is net als alle anderen in zijn wereld een draak. natuurlijk zie je zo nu en dan ook andere verdwaalde wezens rondlopen.Over het algemeen hebben de draken een vaste vorm en krijgen ze bij hun geboorte een element. je hebt landdraken, luchtdraken en zeedraken.
dit houd dus in, draken op het land kunnen niet allemaal vliegen en niet allemaal zwemmen. ze zitten er wat tussen in zogezecht. en sommige moeten ook voor altij blijven op het stuk grond waar ze geboren zijn. ze zijn meestal te vinden op het vaste land.
zeedraken leven over het algemeen oner water, sommige van hen kunnen wel boven water leven maar niet voor altijd, het blijven zeewezens dus dan zouden ze uitdrogen. vliegen kunnen deze draken nooit. en dan heb je nog lucht draken. ze kunnen altijd vliegen en kunnen ook prima op het land leven, maar velen kunnen niet tegen water en kunnen dus ook niet zwemmen. er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar echt zwemmen kan geen van hen.

Deze wereld bestaat uit vele soorten plekken. zo heb je een groep met eilanden waar de meeste soorten kunnen leven. dit neemt ook de grootste oppervlakte in beslag. verder heb je nog landen met het vaste land of landen compleet onder water. ieder land heeft een eigen leider, en boven die leiders staat dan de koning of koninging der draken. deze zorgt voor vrede tussen alle volkeren en beschermen een groot geheim wat vele eeuwen geleden was ondekt nadat het bijna mis was gegaan.
De naam van deze wereld is Runore, een bijzonderheid is dat het zonnenstelsel waar deze wereld in licht dezelfde naam heeft.

het gehiem wat van generatie op generatie word overgegeven nadat een nieuwe koning of koninging der draken word gekroont is dat van de plaats van de poort. vele eeuwen geleden hadden een grote groep slechte draken het op een poort gemunt waar ze eigenlijk niets vanaf mochten weten. het toeval wou dat één van hen op een dag een bladzijde uit een boek vond wat niet in deze wereld mocht raken en zo gefacineerd werd door waar het vandaan moest komen. de koning destijds vertrouwde het niet hij liet ze oppakken en onderzocht het laatste deel van hun reis, hij vond de poort maar besloot dat deze plek voor altijd geheim moest blijven. als niemand uit deze wereld er vanaf wist, had dat een reden gehad. besloot hij het was een klein eiland waar de poort op stond en hij maakte dit eiland dan ook verboden gebied. de wateren eromheen liet hij woest worden zodat geen zeedraak het nog zou wagen daar te komen. de kleine eilanden waarop landdraken er zouden kunnen komen verwoeste hij zodat ook zij het niet zouden wagen. en de lucht maakte hij ontembaar zodat geen luchtdraak in die richting zou kunnen komen. maar niet alleen om iedereen van de poort weg te houden, was het ook het doel, om er niemand uit te laten komen, want alleen zij die te vertrouwen waren waren in staat de lucht de zee en het land te temmen zolang als dat ze nodig hadden om over te steken. zo hoefde hij geen kwaad te verwachten van die kant.
dit geheim word doorgegeven elke generatie weer zodat de poort beschermt blijft.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Maestro3P
Beginner
avatar

Aantal berichten : 71
Registratiedatum : 27-02-10
Leeftijd : 32
Woonplaats : Capelle aan den IJssel

BerichtOnderwerp: Re: Informatie   di maa 02, 2010 7:43 pm

De wereld van Toerin Haardos

De wereld waarin Toerin Haardos leeft is in tweeën gedeeld. Er is een bovengronds gedeelte en een ondergronds gedeelte. Magie is bij de dwergen onbekend.

Bovengronds zijn er steile bergen die grenzen aan woeste zeeën. De meesten van de bergen zijn kale rotsen, slechts hier en daar begroeid met wat lage grasachtige planten. Hoog in de bergen ligt eeuwige sneeuw en waaien ijzige winden die iedereen van de berg kunnen blazen. Alleen de valleien zijn gemakkelijk bewoonbaar. De dwergen die er leven zijn altijd op hun hoede voor de wilde beesten die vanuit de kale gebieden op zoek zijn naar voedsel.
Er leven wel dwergen hoger in de bergen, maar die zijn zeldzaam. Ze leven er van de jacht op de wilde beesten. Over het algemeen blijven ze weg van de dwergen in de lagere gebieden, maar als ze honger lijden proberen ze de valleien te plunderen.

Ondergronds hebben de dwergen enorme grotten, tunnels en hallen uitgehakt. Via een gecompliceerd buizensysteem wordt smeltwater dat naar binnen sijpelt opgevangen en vervoerd naar de bewoonde hallen. De hallen zijn nauwelijks verlicht. Er komt geen zonlicht binnen en brandstof om vuren te stoken is schaars. Er wordt wel wat steenkool gewonnen, maar lang niet genoeg om de hallen goed te verlichten. De dwergen hebben daarom overal geulen in de wanden uitgeslepen. De verschillende vormen van die geulen vertellen hen waar ze zijn.

De dwergen van de wereld van Toerin Haardos

Alle dwergen leven in stammen. Elke stam heeft één stamleidster, een soort koningin. De positie van stamleidster wordt geërfd door de dochters. Mocht een stamleidster bij zijn overlijden geen dochters hebben, dan valt de stam uit elkaar. Alle stamleden gaan dan hun eigen weg, wat ze meestal niet overleven.
Alle dwergen zijn trots op hun manier van leven. De dwergen hoog in de bergen vinden zichzelf het dapperst, omdat ze in het moeilijkste gebied leven. De dwergen in de valleien vinden zich het slimst, omdat ze in de rijke valleien leven. De dwergen onder de grond vinden zich het stoerst, omdat ze in het donker leven.
Alle dwergen hebben het volste vertrouwen in hun eigen stam en wantrouwen dwergen uit andere stammen. Dwergen die in een ander gebied dan henzelf leven worden als gek en gevaarlijk beschouwd.
Alle dwergen vinden vrouwen belangrijker dan mannen, wat ertoe leidt dat er alles aan wordt gedaan om hen uit de buurt van gevaar te houden. Dat komt omdat er altijd minder vrouwen worden geboren dan mannen. Ongeveer 2/3 van de bevolking bestaat uit mannen.

De dwergen hoog in de bergen zijn gewend aan de koude. Ze zijn klein en compact gebouwd, waardoor ze zo min mogelijk warmte verliezen. Ze jagen voornamelijk op beren en wolven. De mannen zorgen voor vlees en materiaal om vuur mee te maken, de vrouwen bereiden het voedsel en zorgen voor het grootbrengen van de kinderen. Vrouwen verlaten nooit het dorp zonder dat er mannen aanwezig zijn. Ze vinden vrouwen te belangrijk voor het voortbestaan van de stam om er risico mee te lopen. Het is voor een man een eer om een vrouw buiten het dorp te begeleiden, omdat het wordt gezien als een belangrijke en verantwoordelijke taak. Vrouwen gaan alleen het dorp uit als er bepaalde kruiden in de bergen moeten worden gezocht.
Als er tijdens extra strenge winters niet genoeg voedsel kan worden gevonden dalen de dwergen af naar de valleien. Daar plunderen ze de dorpen van de zwakkere dwergen die daar wonen. Ze proberen dit zo min mogelijk te doen. Niet omdat ze met de dwergen in de valleien te doen hebben, maar omdat ze het eerloos vinden. Een stam die de valleien plundert zonder dat andere stammen daar noodzaak toe zien, kan er op rekenen te worden uitgelachen.

De dwergen in de valleien zijn iets groter dan de andere dwergen. Ze leven van het voedsel dat ze verbouwen en de dieren die ze onderhouden. Dat zijn voornamelijk varkens, schapen en geiten. Meestal wordt er in een stam maar één soort dieren gehouden. Ze doen hun best om de wilde beesten uit de valleien te weren, wat niet altijd lukt. De mannen verbouwen het voedsel en zorgen voor de dieren, terwijl de vrouwen zorgen voor het grootbrengen van de kinderen en voor het bereiden van het voedsel. Vrouwen verlaten nooit het dorp. Ook de mannen gaan zelden ver van het dorp. Dat doen ze alleen als ze handelen met de andere stammen uit de valleien of bij de zeldzame keren dat ze handelen met de stammen van onder de grond. Wanneer er handel wordt gedreven met de ondergrondse dwergen gebeurt dat altijd 's nachts, omdat de ondergrondse dwergen zich dan beter op hun gemak voelen. De ondergrondse dwergen komen dan met goud, zilver, ijzer en diamant wat geruild wordt voor voedsel en hout.

De dwergen onder de grond hebben een moeilijk bestaan. Niet alleen omdat ze in het donker leven, maar ook omdat het moeilijk is om aan voedsel te komen. Water komt via een buizensysteem binnen, maar dieren leven er nauwelijks onder de grond. Planten groeien er ook niet, maar er zijn wel een verscheidene paddenstoelenvelden. Die velden zijn de oorzaak geweest van vele ruzies en gevechten tussen verschillende stammen. De stam die een paddenstoelenveld in zijn bezit heeft is verzekerd van voldoende voedsel. Als een stam geen paddenstoelenveld bezit zullen ze handel moeten drijven met de dwergen van de vallei. Dit wordt beschouwd als een schande en wordt dan ook zo min mogelijk gedaan. De mannen verzorgen de paddenstoelenvelden, het buizensysteem en zijn op zoek naar delen van de berg waar paddenstoelen eventueel zouden kunnen groeien. Bij de zoektochten naar zulke vruchtbare grond stuiten ze nogal eens op goud, zilver, ijzer en diamant. Dat wordt dan uit de berg gehaald en opgeslagen voor het geval dat ze met de dwergen in de vallei moeten handelen. De ondergrondse dwergen hebben deen idee waarom de bovengrondse dwergen zoveel waarde hechten aan zulke spullen. De vrouwen zorgen voor het grootbrengen van de kinderen en het bereiden van het voedsel. Zoals de vrouwen in de valleien hun dorpen niet verlaten, verlaten de ondergrondse vrouwen hun hallen niet.

De portaal

Bij iedere dwerg is het sprookje van de portaal bekend. Maar dat is dan ook alles wat er van wordt gedacht: een sprookje om kinderen zoet te houden. Dat er werkelijk op de top van de hoogste berg een portaal staat houdt geen enkele weldenkende dwerg voor mogelijk.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lisora
Gigant
avatar

Aantal berichten : 863
Registratiedatum : 22-02-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Luana

BerichtOnderwerp: Re: Informatie   do maa 04, 2010 5:24 pm

De wereld van Alice

In de wereld van Alice weet vrijwel iedereen van de poorten.
alleen op een andere manier.
In deze wereld staan overal poorten het zijn er 7 elke poort lijd naar een van de andere werelden en één ervan lijd naar de binnen wereld.
6 ervan kent iedereen, de 7e is haast onmogelijk te vinden.
de 6 vindbare poorten leiden naar de andere werelden, maar als je erdoorheen kijkt zie je aan de andere kant de meest slechte periode die die wereld ooit gehad heeft. ook weet iedereen, wie door zo'n poort gaat keert nooit meer terug. dit is zo aangezien je maar door één kant van die poorten kan.

Daarom zullen er nooit elven door de poorten gaan al wonen ze practisch naast zo'n poort.

de 7e poort die naar de binnen wereld leid zit diep verstopt in het donkere woud, de enige plek in de wereld waar de zon nooit doorkomt.
In Alice haar wereld wonen veel mytische wezens en de slechte ervan zijn dus ook in dat bos te vinden. alleen een dwaas zal naar binnen gaan.

Verder heb je in deze wereld landen voor elk wezen. zo hebben de elfen een eigen land, de nimfen de faunen de centaurs en ga zo maar door. je kan gewoon op vakantie bij elkaar en je word ook niet raar aangekeken. het is zoals deze aarde met binnen en buitenlanders.

het donkere woud is ook een land van zichzelf waar alle verstotene zich eigenlijk in bevinden en word door niemand geregeert. het is een land omdat het ook werkelijk de ruimte van een land in beslag neemt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Chamelieus
Ontdekker
avatar

Aantal berichten : 145
Registratiedatum : 01-02-11
Leeftijd : 35
Woonplaats : Best

BerichtOnderwerp: Re: Informatie   wo feb 02, 2011 2:34 am

De wereld Calasé

Calasé is een vrij simpele wereld met slechts twee rassen die boven de rest uit steken. De mensheid en de Marxy. De mensheid heerst de wereld in 8 verschillende koninkrijken. Vaak zijn er oorlogen tussen koningen, maar een ding staat er vaak in centraal. De Marxy worden daarbij ingehuurd, maar niet als soldaat, maar als een huurmoordenaar. Ze waren de beste van de beste en met reden. Echter waar ze wonen is niet bekend voor de mensheid.

De Marxy zijn niet in staat om kinderen te krijgen, maar onder de bevolking van de mens worden soms totaal zwarte baby’s geboren. Deze worden, zonder dat duidelijk is hoe de Marxy het weten, opgehaald door de Marxy. En eenmaal terug bij de Marxy worden de baby’s opgevoed om hun taak binnen de cultuur te volbrengen. Elk kind wordt zodra het kan, getest op wat het voor doel gaat hebben binnen de cultuur. Je had degene die tot huurmoordenaar werden opgevoed, de trainers, leraren en de verzorgers.

De opvoeding van de verzorgers was het makkelijkste. Ze voorzien in het bereiden van voedsel en het opruimen na de lessen en dergelijken. De leraren waren degene die volgestampt met informatie over de wereld, zodat ze dit laten aan de speciale gevallen konden leren. De trainers waren degene die leerden vechten om de anderen het ook te leren. En de huurmoordenaars zelf hadden de zwaarste training. Ze moesten alles perfect doen of ze werden zonder probleem gedood. Echter was voor allen één ding centraal. Het eerste wat bij het kind weggehaald werd was emotie. De Marxy mogen geen emotie tonen of ze kregen direct de straf ervoor. En dat was als ze hun training hadden volbracht slechts één mogelijkheid. De dood.

(rest is een gedeelte van de geschiedenis van Marx, om aan te geven hoe het volk is. Staat ook bij character beschrijving)

Het was in zijn jeugd geweest, toen hij nog in training was. Eerst werden leerlingen de pijn geleerd en de wijze van genezing van een lichaam. omdat de lessen van pijn vooral gericht waren op het voelen ervan in plaats van alleen ervan te horen, was zijn aandacht voor de genezingen altijd minder geweest. Zijn leermeester sloeg echter vaak genoeg met de zweep om zijn aandacht er wel bij te houden. Marx had altijd een hekel gehad aan die lessen, maar leerde snel genoeg zichzelf ver weg te bergen als hij wederom een zweepslag kreeg of andere slagen. Dat gaf hem de kans om een dag te overleven en een volgende dag aan te gaan. Marx zag altijd uit naar het eind van de dag, want dan zou hij terugkomen bij zijn puppy. Net als iedereen had Marx een hondenpup gekregen om voor te zorgen. Het was zijn enige vriend destijds. Toen de lessen van pijn en genezing na een jaar voorbij waren kreeg hij de volgende lessen. Hij leerde vechten. Na iedere vechtkunst kreeg hij een nieuwe tatoeage op zijn rug. Elk dier dat stond voor een nieuw, geleerde gave. De lessen werden langzaam ook zwaarder en zwaarder. Maar Marx overleefde alles en vocht door, om iedere avond weer bij zijn puppy te komen. Hij was 10 jaar toen hij op een tocht naar een dorp een meisje ontmoette. Zijn hond vertrouwde haar gelijk en dus was het niet moeilijk voor Marx om zelf ook verliefd te worden. Elke kans die hij kreeg werd besteed met een bezoek aan haar.

Op de avond van zijn 13e verjaardag werd hem verteld dat hij een nieuwe les kreeg. Marx was gewend om al opdrachten te krijgen en zonder aarzelen deze op te volgen of hij zou nieuwe lessen pijn te verduren krijgen. Op de bewuste avond moest hij zijn hond bij zich roepen. Toen zijn vertrouwde viervoeter en grootste vriend kwam werd hem de opdracht verteld. "Dood hem" was de simpele order. Marx greep naar zijn dolk en keek naar zijn vriend en zonder een twijfeling sneed hij de keel door van zijn hond. "Nu heb je geleerd dat je om niets of niemand mag geven, want ooit kan het jou tot doelwit maken of jouw doelwit zijn. Morgen heb je verder training." en met dat werd hij achter gelaten bij zijn hond. Marx kon geen tranen in zijn ogen krijgen, maar van binnen voelde hij de pijn dieper dan wat dan ook. Het voelde pijnlijker dan een marteling die hij tot nu toe had gehad. Het jaar wat volgde was rustig en Marx was koeler geworden, terwijl hij de kunsten van boogschieten en werpen van messen leerde. Hij was 15 jaar toen uiteindelijk zijn eerste opdracht kwam. Die opdracht was de tweede schok van zijn leven en zou alles bepalend zijn. Zijn meester riep hem bij zich om de opdracht te geven. "Vandaag ga je een eerste opdracht uitvoeren, Marx. Twijfel je om dit te doen, dan zullen wij je doden. Doe je het goed, dan krijg je de tatoeage van het kristal en ben je een volledig lid binnen de groep. Vandaag neem je afscheid van je emoties. Wil je dapper zijn en jezelf doden, dan zal jou doelwit gemarteld worden. Nog erger dan wij jou ooit hebben aangedaan. Het is aan jou om het lijden te voorkomen. Dus ga en dood met eer." Marx knikte en draaide om. De naam hoefde hij niet te horen. Hij wist dat ze zijn enige menselijke vriendin bedoelde. Met zijn boog, pijlen, werpmessen en twee dolken ging hij ook op pad.

Hij zag haar al van veraf zitten op hun ontmoetingsplek. Even neigde hij ernaar om zijn boog te pakken, maar deed dit niet. In plaats daarvan sloop hij richting de open plek. Ze zat met haar rug naar hem toe en hij kon zien dat ze huilde. Marx voelde verdriet omhoog komen, maar sloop toch verder, terwijl hij naar zijn dolk greep. Eenmaal bij haar wilde hij gelijk toeslaan, maar in plaats daarvan stapte hij over de gevallen boomstam en ging naast haar zitten. Hij stak zijn dolk achter zich in de grond en trok haar naar zich toe. "Je weet het," het was geen vraag, maar een feit. Ze knikte toch nog ja en hij voelde de pijn in hem omhoog komen. Ze had kunnen vluchten, zodat hij haar niet kon vinden. Maar ze was gekomen om zijn leven te redden, door die van haar zelf te geven. Marx trilde en keek haar aan. Hij wilde woorden spreken, maar kon het niet. Zijn blik en die van haar waren genoeg. Ze trok iets weg van hem, zodat ze beter in zijn ogen kon kijken. Haar ogen stonden voor verdriet en smeekten hem om het te doen. Zijn ogen waren betraand. Hij boog naar haar toe, waarbij hij de dolk ongemerkt pakte en plaatste zijn lippen op de hare. Hij kon haar verbazing voelen en tevens haar opluchting dat het nog niet zover was. Zoals hij verwachte gaf ze zich ook gelijk over aan hem. Een laatste maal wist hij, net zo goed als zij. Terwijl hij haar terug kuste plaatste hij de dolk door haar hart. Ondanks haar pijn weigerde ze los te komen van hem en haar armen drukten nog sterker tegen hem. Tot het moment dat ze slap wegvielen. Marx liet haar zakken en legde haar rustig neer. Toen droogde hij zijn ogen af en ging terug naar zijn leermeester. Die avond kreeg hij zijn laatste tatoeage. Ze vertelden hem de laatste regel. "bij het krijgen van een opdracht twijfel je niet. Je zult niet geven om mens of dier, maar alleen om je opdracht uit te voeren. Niemand mag je hierin tegenhouden. Probeert iemand dat, dan moeten ze het bekopen met de dood. Begin jij te geven om andere mensen, dan dood je jezelf, omdat je hebt gefaald."

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alina
Gigant
avatar

Aantal berichten : 987
Registratiedatum : 23-02-10
Leeftijd : 28
Woonplaats : Halsteren, Nederland

BerichtOnderwerp: Re: Informatie   wo feb 02, 2011 3:16 pm

De Werelden: Een korte beschrijving voor de duidelijkheid Razz
Het leek me verstandig om één grote post met alle informatie over de werelden neer te zetten, in plaats van ieder zijn eigen versie van een wereld te laten posten. Smile Dit zorgt voor wat meer overzichtelijkheid en het kan laten voorkomen dat mensen elkaar tegenspreken over een bepaalde regio. Ook zal het voor wat meer samenhang in het verhaal zorgen, omdat er nu orde in zit en iedereen een grof idee van de topografie en zo krijgt. Smile veranderingen, verbeteringen en aanvullingen (vooral het laatste) zijn erg welkom, zodat deze post kan uitgroeien tot een soort wikipedia voor de verschillende rijken.

Er zijn acht werelden in de RPG, waarvan er zeven min of meer gethematiseerde rijken zijn die door poorten worden verbonden met het achtste rijk, de tussenwereld. De Hogepriesteres Waite bewaakt deze poorten, maar sinds haar verdwijning, zijn de poorten onbeheerd. Hieronder zijn de werelden gesorteerd op het belangrijkste element. Water&IJs is dus de wereld van water en ijs.(duh.)
---
Water en ijs: De wereld van Sidra en Cailen. Van de ijzige polen tot de tropische oceanen en van de grote meren tot de kabbelende bergbeekjes: water overheerst dit landschap. Omdat het waterrijk ooit een wereld was als onze aarde, maar deze vele duizenden jaren geleden overstroomde, zijn de eilanden over het algemeen vrij bergachtig of juist zanderig, de vulkaaneilanden en de ijskappen op de polen niet meegerekend. De bevolking is er divers, met mensen en zeewezens als meerderheden. De mensen zijn er verdeeld in burgers, magiërs en zeerovers. Er zijn meer soorten waterwezens, waarvan de belangrijkste groepen gevormd worden door de mensachtige waterwezens als Nimwae, Nereïden (zeenimfen), Sirenen, kelpies, selkies en zeemeerminnen ( niet te verwarren met sirenen!).

De Waterpoort komt uit op het eiland van de Nimwae, vlakbij de heilige Sawane.

Cailen komt van het eiland Novick, wat een gematigd tot mediterraan klimaat kent. De heersende religie is er de oud- Noorse. Er zijn vele andere goden in het waterrijk. Novick wordt al generaties lang bestuurd door de Braedens, die door de geschiedenis heen wel kinderen tekort hadden door een erfelijke vruchtbaarheidsziekte, maar geen geld. Daarom ook is de wet nog van kracht dat alle Baredens die niet in de directe positie van troonopvolger staan, uitgehuwelijkt moeten worden aan een dochter uit een familie die bekend staat om zijn vruchtbaarheid. Sowieso komen enkel jongens in aanmerking voor de troon en zijn vrouwen op Novick meestal ondergeschikt aan de man, tenzij ze gestudeerd hebben of een beroep uitoefenen. Novick is een piratennest, als zien de inwoners ervan zich liever als freelance-handelaars. De piraterij heeft het land welvarend gemaakt en is een doorn in het oog van buurland Garad, dat op een ander eiland ligt.

Garad is een constitutionele monarchie, waarbij de koning nog wel aan het hoofd van de ministerraad staat. Er heerst een militaire discipline en iedere burger heeft er zijn taak en rang om een ordelijk leven te kunnen leiden. Jongens en meisjes worden al op vroege wijze aan elkaar gekoppeld, om de planning zoveel mogelijk door te kunnen voeren. Garad beschikt over een sterke marine.

Eirad: het hertogdom Eirad ligt ten zuidoosten van Novick en kent een mediterraan klimaat. Momenteel heerst op slot Eirad Hertog Carswell . Zijn dochter Erika is verondersteld de volgende Hertogin te worden, al dan niet aan de zijde van de met haar verloofde prins Cailen Braeden van Novick. De bevolking van Eirad bestaat voornamelijk uit mensen, zelfs nu er een magiërsuniversiteit op het schiereiland staat. Magiërs gaan niet graag om met andere soorten.

Opmerkelijk feit: De weerharing is in het waterrijk onlangs uitgestorven, nadat het laatste mannetje van de soort tot rolmops werd verwerkt.

- Meer informatie volgt -

---
Vuur en Steen: Een uitgestrekt vulkanisch landschap met maar weinig begroeiing. Het is er moeilijk om te reizen, door de vele bergen, dalen en kloven die deze wereld kent. De poort naar het vuurrijk staat in verbinding met de hoofdstad Argoth, waar 98,4% van de bevolking woont.

---
Zand en steppe: Een uitgestrekte vlakte met gras, velden, glooiende heuvels, woestijnen en duinen. Oases en meren vormen de meerderheid aan watervlakten, hoewel er één grote binnenzee is die de Thalassa wordt genoemd. De binnenzee is zodanig groot, dat hij gelijk zou kunnen zijn aan een van onze oceanen. Er zwemmen walvissen in het diepste gedeelte ervan.

---
Licht: De wereld van Sol. Een nevelige wereld waar vijf zonnen eeuwig hun witte licht schijnen. De wereld is erg divers en paradijselijk kalm, maar de nevels, afkomstig uit de poreuze bodem van de planeet, bedekken vrijwel overal de eerste vijf á tien meter van het grondoppervlak. Lopen door het lichtrijk, is als lopen over wolken. Het is er altijd comfortabel warm. De regering van het lichtrijk zetelt in een gouden palies, bezet met een veelvoud aan kristallen en edelstenen van verschillende kleuren en maten. Ze kunnen zich deze pracht veroorloven, omdat er in het lichtrijk geen oorlog gevoerd wordt.

---
Bos en veld: De wereld van Alice en Laine.

- Meer informatie volgt nog –

---
Lucht: In het luchtrijk spelen de wetten der natuur nauwelijks een rol. Reusachtige eilanden van verschillende grootte en klimaat zweven in de lucht, hoewel je toch hard op de snuit kunt vallen indien je op een van hen struikelt. Voornamelijk vliegende wezens bevolken het luchtrijk. Een opwaartse luchtstroom zorgt ervoor dat je nooit te pletter kunt vallen buiten de eilanden. Niemand weet wat er beneden de wolken ligt die het planeetoppervlak onder de luchteilanden verhullen.
Opmerkelijk feit: mede dankzij het feit dat niemand die van de eilanden springt te pletter kan vallen, zweven en rollen er veel lijken van vleugellozen in de eeuwige luchtstroom boven de wolken, gestorven in eeuwige val. Vliegende roggen pikken graag een hapje mee van deze gemakkelijke snacks.

---
Duisternis: Een wereld die doet denken aan ons maanoppervlak. De meeste bewoners van het duisterrijk leven ondergronds, waar lichtgevende gesteenten de boel leefbaar houden. Slechts één zon beschijnt het duisterrijk en deze staat zo ver weg van de planeet, dat het er in het beste geval schemert. Er is veel erts te vinden in het duisterrijk, waardoor de bewoners ervan veel geavanceerde technische constructies hebben weten te creëren door de tijd heen.

---
Calasé: De tussenwereld. Wereld van Marx en Miriana. Hier komen de zeven poorten in uit, hoewel de poorten allemaal in het paleis van de ontvoerde Hogepriesteres Waite staan en beginnen. Verdere ontdekkingen van reizigers tussen de poorten zijn nooit nodig geweest dus. Verdere informatie over Calasé: zie boven bij de post van Chamelieus.

Meer informatie of opmerkingen/ideeën? stuur me een berichtje, dan pas ik het hier voor je aan.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.verhalensite.com/index.php?s=us&ss=r&id=5304
Lisora
Gigant
avatar

Aantal berichten : 863
Registratiedatum : 22-02-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Luana

BerichtOnderwerp: Re: Informatie   wo feb 02, 2011 5:55 pm

Wie leven er eigenlijk in de lucht wereld?
want er staat niet echt een wereld bij die op het oorspronkelijke idee van Earrigonas leek (de vergeten draak zo onderhand x3) maar als daar nog niemand woont zou ik earrigonas zijn beschrijviing kwa wereld aan willen passen omdat dit eigenlijk er ook heel goed in past.
tenzij er bezwaren zijn natuurlijk?

Over de wereld van ALice en Laine wil ik zeggen dat er ook vrij veel berglandschappen te vinden zijn in hun wereld. en dat het woord veld misschien niet helemaal van toepassing is? bos daarin tegen uiteraard wel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alina
Gigant
avatar

Aantal berichten : 987
Registratiedatum : 23-02-10
Leeftijd : 28
Woonplaats : Halsteren, Nederland

BerichtOnderwerp: Re: Informatie   wo feb 02, 2011 10:41 pm

Lisora schreef:
Wie leven er eigenlijk in de lucht wereld?
want er staat niet echt een wereld bij die op het oorspronkelijke idee van Earrigonas leek (de vergeten draak zo onderhand x3) maar als daar nog niemand woont zou ik earrigonas zijn beschrijviing kwa wereld aan willen passen omdat dit eigenlijk er ook heel goed in past.
tenzij er bezwaren zijn natuurlijk?

Over de wereld van ALice en Laine wil ik zeggen dat er ook vrij veel berglandschappen te vinden zijn in hun wereld. en dat het woord veld misschien niet helemaal van toepassing is? bos daarin tegen uiteraard wel.

Lisora, we hebben het wel over complete planeten he?Razz in het waterrijk vind je ook bergketens en bossen Razz het gaat om wat er overheerst XD

enneh, Ear...Erig...Eragon... hoeheetdieookalweer mag wonen waar hij wil hoor. Razz Iedere wereld heeft iets van alle typen landschap Razz vrije keuze dus XD
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.verhalensite.com/index.php?s=us&ss=r&id=5304
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Informatie   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Informatie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Lopende RPG's :: Poorten van Illusie-
Ga naar: